JordgubbstårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jordgubbstårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar (10 st/tårta)

    • 3 styck

      Sockerkaksbotten
    • 4 dl

      Vaniljkräm (färdig)
    • Fyllning:
    • 3 dl

      Jordgubbar (mosade)
    •  

      el. jordgubbssylt
    • Garnering:
    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 6 dl

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Använd färdig tårtbotten, eller laga enligt separat recept. Låt grädden stå kallt tills den skall vispas.

    2. Använd färdig vaniljkräm, eller laga enligt separat recept (extra tilläggstid 10-15 minuter).

    3. Mosa jordgubbarna (bären). Dela sockerkaksbotten i tre delar. Lägg vaniljkräm på de två undre bottnarna. Lägg jordgubbssylt på den mellersta. Lägg på den tredje med gräddytan uppåt.

    4. Vispa grädden fast. Bred på ett ganska tjockt lager med stekspade. Spritsa grädde med en krusig tyll (pip). Garnera med (skivade) jordgubbar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Fast tårtbotten (sockerkaksbotten)

Fast tårtbotten (sockerkaksbotten)

  • 1 h 25 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Vaniljkräm

Vaniljkräm

  • 15 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Klassiska tårtor och bakelser är ofta gräddiga, krämiga och söta. En sådan tårtbit är en mäktig kaloribomb och passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Jordgubbstårtan kan förvaras i kylskåp 1-2 dagar. Kan frysas (helst utan garnering) i 2 månader. Byt gärna ut jordgubbarna mot andra bär eller frukter.

Alla vet att tårtor är kaloririka t.ex. gräddtårtor. Vad som är mindre bekant är att klassiska tårtor oftast är mindre energirika än efterrättspajer. Denna klassiska gräddtårta innehåller cirka 225 Kcal per 100 gram, medas efterrättspajer vanligen innehåller det dubbla eller mer.

Kommentar
Om oss