PrinsesstårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Prinsesstårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal bitar

    • 4 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Potatismjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    •  

      Ströbröd
    • Fyllning:
    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 4 dl

      Visp- el. mellangrädde
    • Garnering:
    • 500 gram

      Marsipan
    •  

      Pudersocker
  • Gör så här:
    1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. 
      Smöra och bröa en rund form (ca 22 cm).
      Vispa ägg och socker pösigt.
      Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver.
      Vänd ner blandningen i äggsmeten.
      Häll i formen. Placera på galler i ugnens nedre del. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.

    2. Fyllning: Blanda mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en liten kastrull.
      Låt sjuda (ej koka) på svag värme under vispning, tills krämen tjocknat.
      Låt svalna, vispa runt någon gång.
      Smaksätt med vaniljsocker.
      Vispa grädden tjock och blanda i krämen.

    3. Tårta steg 1: Skär tårtbottnen i tre lager.
      Lägg en skiva underst, därpå lite kräm, ny botten och kräm (extra mycket i mitten så att tårtan blir bullig) och överst  en botten.
      Bred ut kräm runt om hela tårtan.
      Ställ tårtan svalt.

    4. Marsipan: Tillred grön och röd marsipan.
      Arbeta samman mandelmassa, florsocker, glukos och hushållsfärg till smidig massa.
      Färga. Använd potatismjöl till arbetsytan.
      Tillverka ev. röd ros enligt separat recept.

    5. Tårta steg 2: Kavla ut grön mandelmassa mellan plastfolie så att den blir tillräckligt stor (ca 30 cm) för att täcka tårtan.
      Lägg över tårtan och jämna till kanterna.
      Överbliven marsipan kan kavlas till lång remsa att läggas runt tårtan.

      Garnera tårtan med pudersocker i ett såll som skakas över. Sätt på ev. marsipanros.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Marsipan, marsipanros

Marsipan, marsipanros

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Med potatismjöl i fyllningen bör tårtan ätas nygjord. Med majsstärkelse kan fyllningen göras en dag i förväg. Marsipan bör läggas på samma dag som tårtan serveras. Förvaring i kylskåp eller fryst tårta ger en lätt fuktig marsipan.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Halloweentårta (Orange prinsesstårta)
Om oss