Kall tomatsoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kall tomatsoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 4 h )

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 2 dl

      Crème fraiche
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Parmesanost
    •  

      Oststänger
    •  

      Persilja
    •  

      el. timjan
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka lök.
      Skär tomaterna i bitar.

    2. Mixa lök, tomater, med vatten och fond i en matberedare (eller använd stavmixer).

    3. Häll över i kastrull och vispa ner tomatpuré och crème fraiche.

    4. Koka upp och låt sjuda på på svag värme i 10 min. Smaka av med salt och peppar.

    5. Mixa igen i matberedare eller med stavmixer. Låt svalna.

      Ställ soppan i kylskåp några timmar så att den blir kall, eller servera den ljummen.

    6. Häll upp i tallrikar och skiva parmesan över. Garnera med persilja (el. timjan).

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Oststänger (tilltuggsbröd)

Oststänger (tilltuggsbröd)

  • 25 min
  • 13 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet ger cirka 2 tallrikar per portion. Skall soppan användas som förrätt, halvera mängderna. Vill man ha en matigare soppa, kan man byta ut vattnet mot tomatjuice.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel tomatsoppa

Enkel tomatsoppa

20 minEnkelt

1 voting
Färsk tomatsoppa
Om oss