Lägg till ingredienser

Antal dl: 10

Inläggningssill (fpk)

1,0 

kilo

 

Marinad:

 

Gul lök

2,0 

styck

Vatten

3,0 

dl

Ättikssprit

1,0 

dl

Strösocker

1,0 

dl

Svartpeppar (grovmald)

1,0 

msk

Kryddpeppar (krossad)

1,0 

tsk

Kryddnejlika

4,0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 177 gram)

Ingredienser

Inläggningssill (fpk) 1,0 kilo  

 

Marinad:

Gul lök 2,0 styck  

Vatten 3,0 dl  

Ättikssprit 1,0 dl  

Strösocker 1,0 dl  

Svartpeppar (grovmald) 1,0 msk  

Kryddpeppar (krossad) 1,0 tsk  

Kryddnejlika 4,0 styck  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Skär sillen i bitar.
    Skala och hacka lök.

  2. Blanda ingredienserna till lagen.

  3. Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
    Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
    Ställ kallt över natt.

Kockens kommentar

Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Löksill

Annonser