LöksillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Löksill

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 6 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal dl

    • 1 kilo

      Inläggningssill (fpk)
    • Marinad:
    • 2 styck

      Gul lök
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Ättikssprit
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 msk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 1 tsk

      Kryddpeppar (krossad)
    • 4 styck

      Kryddnejlika
  • Gör så här:
    1. Skär sillen i bitar.
      Skala och hacka lök.
       
    2. Blanda ingredienserna till lagen.
       
    3. Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
      Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
      Ställ kallt över natt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd löksill

Inlagd löksill

10 minEnkelt

Om oss