Inlagd japansk ingefära (gari)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlagd japansk ingefära (gari)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 2 h 30 min )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 120 gram

      Färsk ingefära
    • 1.50 dl

      Risvinäger
    • 2 msk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Burk (glas) med lock
  • Gör så här:
    1. Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, t.ex. genom att skrapa med bladet på en tesked.

      Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.

    2. Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt.
      Lägg skivorna i en burk (med lock).

    3. Koka upp risvinäger, socker och salt.
      Häll dressingen på ingefäran.
      Täck med lock och låt svalna.

    4. Ställ in i kylskåp minst ett par timmar.
      Hållbar i flera månader.

      Vid servering:
      Ta ut en klump och kläm ut vätskan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.

Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd löksill

Inlagd löksill

10 minEnkelt

2 votings
Inlagd ättiksgurka

Inlagd ättiksgurka

10 minEnkelt

Om oss