Baconinlindade fikon (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Baconinlindade fikon (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Fikon (färska)
    • 16 skiva

      Bacon
    •  

      Tandpetare
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Dela fikonen i 4 delar. Dela baconskivorna på mitten.

    3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
      Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.

    4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket sötare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconinlindade fikon
Om oss