Oststänger (tilltuggsbröd)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oststänger (tilltuggsbröd)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal stänger

    • 2 styck

      Smördegsplatta (17x8)
    • 1 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Salt
    •  

      Kryddor?
    • Kryddningsförslag:
    •  

      Kummin (hel)
    •  

      Rosmarin (torkad)
    •  

      Oregano (torkad)
    •  

      Sesamfrö
    •  

      Vallmofrö
  • Gör så här:
    1. Ta ut smördgsplattorna ur frysen och låt dem bli rumsvarma.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Smöra en ugnsplåt. Finriv parmesan.

    4. Vispa upp ägg i en kopp med en gaffel. Pensla smördegsplattorna med ägg. Skär varje platta på längden i tunna remsor (ca 12 st/platta).

    5. Håll i remsans båda ändar och vrid händerna mot varanda två gånger och dra samtidigt ut degen något på längden. Lägg remsorna på ugnsplåten. Strö över parmesan och salta lätt. Krydda efter behag (ej nödvändigt).

    6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills degen höjt sig och fått fin gyllenbrun färg.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Oststänger av olika slag finns att köpa i handeln, men är aldrig lika spröda och luftiga som dessa. Dessutom är hemlagade oststänger ett prisvärt alternativ. Passar som drinktilltugg, till soppor m.m.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Oststänger

Oststänger

25 minEnkelt

0 voting
Oststänger (drinktilltugg)
Om oss