Rullerad laxpannkaka (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rullerad laxpannkaka (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Mjölk
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Dill (finhackad)
    • 2 msk

      Smör
    • Fyllning:
    • 8 st stor

      Lax (kallrökt, skivad)
    • 150 gram

      Färskost (pepparrot)
    •  

      Ger 4 st/portion
  • Gör så här:
    1. Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.

      Smält smör i panna och vispa ner i smeten.
      Låt (helst) smeten stå och dra i en timme.

    2. Häll ett tunt lager smet i pannan.
      (Pannan skall vara infettad första gången,
      därefter behöver den inte fettas in mer).
      Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept).
      Låt dem kallna. Finhacka dill.

    3. Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor.
      Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.

      Lägg helst i kylskåpet i en timme.
      Ta ut och skär snittar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Feta parmasnurror (drinktilltugg)

Feta parmasnurror (drinktilltugg)

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kockens tips!

Variera med olika slags lax, färskostar o.d.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rullerad laxpannkaka
Om oss