Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzolaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskfilé
    • 300 gram

      Sidfläsk (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 300 gram

      Gorgonzola
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 150°C.
      Skiva sidfläsket tunt (om oskivat).

      Salta lätt och peppra fläskfilén (tänk på att sidfläsket är salt). Linda sidfläsk runt filén
      (lägg den ena över den andra om lott och dra lätt åt skivorna, så att de sitter fast av sig självt runt filén).

    2. Kött: Hetta upp en panna utan matfett.
      Stek filén med fläsket några minuter tills fläsket fått färg runt om.

      Lägg filén i ugnssäker form och sätt in i ugn 30-45 min till innertemperatur 68°C.
      Ta ut och låt köttet vila i 10 minuter.

    3. Bönor: Värm upp bönorna i en kastull.

    4. Servera: Skär upp köttet och servera med bönor och gorgonzola.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Sås av steksky - grundrecept

Sås av steksky - grundrecept

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kockens tips!

Lyxigt kanonenkelt!

Kommentar
Om oss