Currystekt kolja med ugnsbakad vitlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Currystekt kolja med ugnsbakad vitlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Koljafilé
    •  

      el. annan vitfisk
    •  

      Curry
    •  

      Salt & peppar
    • 100 gram

      Smör
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Vitlök (hel)
    • 1 dl

      Grovt salt
    • 800 gram

      Potatis
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.. Hacka dill.

    2. Häll grovt salt i en ugnsfast form. Dela vitlöken i klyftor. Ej nödvändigt att skala (=bild). Sätt ner klyftorna i saltet. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Skär fiskfilérna i bitar. Krydda med curry, salt och peppar.

    5. Hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. Stek fisken i 2-3 minuter på var sida. Tag ur.

    6. Tillsätt resten av smöret och låt det bli lätt brynt (brunt).

    7. Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis. Garnerna med hackad dill. Servera med citronklyftor.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För att räknas som kryddig rätt skall kryddigheten vara utmärkande. Hit räknas i första hand kryddheta rätter, dvs det finns tillbehör som pepparrot, chili e.d. med i rätten som ger hetta i munnen. I andra hand innefattas tydligt kryddiga rätter, men som inte ger direkt hetta och som i övrigt inte ä  LÄS MER
Kockens tips!

Oskalade vitlöksklyftor ger en något annorlunda smak än skalade. Vitlöksälskaren tuggar i sig den numera milda vitlöken.

Kommentar
Om oss