Formbrödsbotten till smörgåstårtaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Formbrödsbotten till smörgåstårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • Brödalternativ:
    •  

      Formfranska
    •  

      Formbröd (skivat)
    •  

      Ljust formbröd
    •  

      Mörkt formbröd
    •  

      Tekakor
    • Fyllningsförslag:
    •  

      Lax & skaldjur
    •  

      Färdig rostbiff, skinka o.d.
  • Gör så här:

    Med färdigbakat formbröd kan man tillreda en tårta på kort tid. Passar bäst för rektangulära eller fyrkantiga tårtor. Grundregeln är att tillreda tårtan direkt på ett serveringsfat. När tårtan väl är färdig, är den mer eller mindre svår att förflytta beroende på brödbotten. Använd gärna smörgåspapper som underlägg om den måste förflyttas till annat underlag. Variera med vitt, ljust eller mörkt bröd (helst bakat i form).

    1. Tårta med formfranska
      Skiva formbrödet på längden. Skär bort brödkanterna, så att skivorna blir jämnstora. Lägg ut en eller flera skivor till en rektangulär eller fyrkantig botten.

    2. Tårta med skivat formbröd
      Lägg några skivor bröd på varandra och skär bort brödkanterna, så att skivorna blir jämnstora. Lägg ut skivorna till en rektangulär eller fyrkantig form.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Rund tårtbotten är betydligt svårare att åstadkomma med färdiglagat bröd. Enklast är om man kan hitta ett stort runt brödstycke som skivas på längden. Alternativt använd en rund bakform med vass kant och fyll den med kantskuret bröd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss