10 min
7 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Sats
Formfranska
Formbröd (skivat)
Ljust formbröd
Mörkt formbröd
Tekakor
Lax & skaldjur
Färdig rostbiff, skinka o.d.
Med färdigbakat formbröd kan man tillreda en tårta på kort tid. Passar bäst för rektangulära eller fyrkantiga tårtor. Grundregeln är att tillreda tårtan direkt på ett serveringsfat. När tårtan väl är färdig, är den mer eller mindre svår att förflytta beroende på brödbotten. Använd gärna smörgåspapper som underlägg om den måste förflyttas till annat underlag. Variera med vitt, ljust eller mörkt bröd (helst bakat i form).
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Rund tårtbotten är betydligt svårare att åstadkomma med färdiglagat bröd. Enklast är om man kan hitta ett stort runt brödstycke som skivas på längden. Alternativt använd en rund bakform med vass kant och fyll den med kantskuret bröd.