Kaviarströmming - strömmingslåda

Kaviarströmming - strömmingslåda

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Sill/strömming (filéer)
    • 1.50 dl

      Tubkaviar
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 1 knippe

      Dill
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Smör
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Hårdost
    •  

      Hårt bröd
  • Gör så här:
    1. Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
       
    2. Sätt ugnen på 220°C. Smöra en ugnsfast form.
       
    3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
       
    4. Blanda kaviar, äggulor och dill.
       
    5. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.
       
    6. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
      Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
       
    7. Kan serveras varm eller kall.

ALTERNATIV

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

Ansjovisströmming - en strömmingslåda

  • 45 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Kräftströmming - en strömmingslåda

Kräftströmming - en strömmingslåda

  • 40 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kaviarströmming

Kaviarströmming

50 minMedel

Om oss