Krämig räksoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig räksoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor (oskalade)

600,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Rotselleri

30,0 

gram

Tomatpuré

1,0 

msk

Hummerfond (konc)

4,0 

msk

Grädde (matlagnings-)

6,0 

dl

Mjölk

4,0 

dl

Maizena

1,0 

msk

Kajennpepparpulver

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8,0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 419 gram)

Ingredienser

Räkor (oskalade) 600,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Rotselleri 30,0 gram  

Tomatpuré 1,0 msk  

Hummerfond (konc) 4,0 msk  

Grädde (matlagnings-) 6,0 dl  

Mjölk 4,0 dl  

Maizena 1,0 msk  

Kajennpepparpulver  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Matbröd 8,0 skivor  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan. Lägg skalen i en stor stekkastrull. Tillsätt smör och fräs skalen ett par minuter. Skalen får ej brännas vid.

  2. Skala och hacka lök samt rotselleri. Lägg ner hacket i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde. Låt småkoka i 20 minuter.

  3. Sila bort räkskal och grönsaker i ett såll. Rör ner maizena och tillsätt mjölk. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajenn.

  4. Häll upp i terrin (soppskål) eller tallrikar. Tillsätt de skalade räkorna.

Kockens kommentar

Räkor skall tillsättas strax före servering. Får de koka med i soppan blir de sega.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Krämig räksoppa

Annonser