Räktartelette (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Räktartelette (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Fiskbullar (burk)
    • 200 gram

      Räkor (rensade)
    • 3 dl

      Färdig citron- & dillsås
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 krm

      Kajennpepparpulver
    • 6 styck

      Färdig tartelette
  • Gör så här:
    1. Tillred sås enligt förpackning med mjölk och vatten.

    2. Tärna fiskbullar.
      Skala räkor och skär i mindre bitar.
      Tillsätt detta och kajennpeppar till såsen.
      Spara några räkor till garnering.

    3. Straxt före servering: Häll upp såsen i tarteletter. Garnera med en räka.
      Servera genast.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syra i form av citron, vinäger e.d. är vanligt ihop med skaldjursrätter. Lite citron rekommenderas också för att minska den negativa effekten av umami ihop med vin. Syrligheten är dock sällan påtaglig, varför skaldjursrätter oftar  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Räktartelette (drinktilltugg)
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss