Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 24

Svinlever

600.0 

gram

Mjölk

1.0 

liter

Ister (matfett)

250.0 

gram

Fläskfärs

250.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Ägg (gula)

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

Ingefära (mald)

1.0 

msk

Kryddpeppar mald

1.0 

tsk

Vitpeppar (nymald)

1.0 

tsk

Vispgrädde

8.0 

dl

Lagerblad

3.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Cumberlandsås

 

 

Mixer, food processor

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Stellenzicht Golden Triangle Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 131 gram)

Ingredienser

Svinlever 600.0 gram  

Mjölk 1.0 liter  

Ister (matfett) 250.0 gram  

Fläskfärs 250.0 gram  

Ägg 1.0 styck  

Ägg (gula) 3.0 styck  

Strösocker 2.0 msk  

Vetemjöl 2.0 msk  

Potatismjöl 1.0 msk  

Ingefära (mald) 1.0 msk  

Kryddpeppar mald 1.0 tsk  

Vitpeppar (nymald) 1.0 tsk  

Vispgrädde 8.0 dl  

Lagerblad 3.0 blad  

 

Tillbehör:

Cumberlandsås  

Mixer, food processor  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim + 4 tim )

  1. Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.

  2. Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.

  3. Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet.
    Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.

  5. Smöra en ugnsfast form och häll i smeten.
    Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt.
    Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.

Fler recept inom Lever, njure

Liknande recept som Leverpaté

Annonser