Viltrulader med ansjovis och ädelostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltrulader med ansjovis och ädelost

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 skiva

      Viltinnanlår
    • 1.50 styck

      Gul lök
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Smör
    • 100 gram

      Ädelost
    • 4 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 1 msk

      Matolja (neutral, ej oliv)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Tandpetare
    • 1.50 msk

      Viltfond (konc)
    • 4 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Majsstärkelse
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 0.50 dl

      Matolja till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök.

    2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och fräs löken mjuk i socker och smör. Låt svalna. Sätt ugnen på 170°C.

    3. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut köttet med knuten näve. Hacka ansjovis. Tärna ädelosten. Fördela lök, ansjovis och ost på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

    4. Hetta upp matolja på hög värme i panna med lock, eller i en gryta. Salta, peppra ruladen och bryn dem hastigt runt om. Tillsätt fond+vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg på locket.

    5. Sätt in pannan/grytan i ugnen om den är ugnssäker eller smöra en ugnsfast form och lägg i rulladerna. Låt stå 45-60 minuter.

    6. Skala, skiva eller tärna potatis. Råtek den knaprigt gyllenbrun i matolja på hög värme. Salta.

    7. Sås: Tag ur rulladerna. Vispa ner matlagningsmjöl utspätt med lite vatten och låt småkoka några minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Välj innanlår från t.ex. älg, rådjur, hjort, ren eller vildsvin. Fyllningen kan bytas ut mot annat t.ex. senap, gurka och kapris som i klassiska oxrulader.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Viltrulader

Viltrulader

1 h 30 minMedel

Om oss