Finsk morotslåda

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Finsk morotslåda

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

300,0 

gram

Rundkornigt grötris

0,7 

dl

Vatten

2,0 

dl

 

Ägg

1,0 

styck

Mjölk

5,0 

dl

Grädde

0,5 

dl

Strösocker

1,0 

msk

Muskot (riven)

1,0 

krm

Salt

1,0 

tsk

Vitpeppar (nymald)

1,0 

krm

Matfett till ugnsform

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 319 gram)

Ingredienser

Morot 300,0 gram  

Rundkornigt grötris 0,7 dl  

Vatten 2,0 dl  

 

Ägg 1,0 styck  

Mjölk 5,0 dl  

Grädde 0,5 dl  

Strösocker 1,0 msk  

Muskot (riven) 1,0 krm  

Salt 1,0 tsk  

Vitpeppar (nymald) 1,0 krm  

Matfett till ugnsform  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 min tills vattnet kokat bort. Se till att det inte kokar torrt.

  2. Tillsätt mjölk. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka under lock i cirka 15 minuter. Ta av från plattan och låt det svalna.

  3. Skala och riv morötter, samt riv muskot.
    Sätt ugnen på 200°C.

  4. Blanda ner rivna morötter, socker, salt, vitpeppar, muskot ägg och grädde i riset. 

  5. Smöra en ugnsäker form och häll i blandningen. Grädda i ugn cirka 45 minuter.

Kockens kommentar

Rätten kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till någon fisk- eller kötträtt.

Passar som (lakto-ovo-)vegetarisk rätt, dvs en vegetarisk rätt som innehåller ägg och mjölkprodukter.

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Finsk morotslåda

Annonser