KaviarströmmingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kaviarströmming

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Sill/strömming (hel)
    •  

      el. rensad strömming
    • 4 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 0.80 dl

      Tubkaviar
    • 4 msk

      Smör
    • 1 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt
    • Fyllning:
    • 3 msk

      Gul lök (hackad)
    • 3 msk

      Dill (finhackad)
    •  

      el. gräslök
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Vitpeppar (nymald)
    • Garnering:
    •  

      Dill till garnering
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200ºC.

    2. Rensa strömming. Ta bort huvud, mage, stjärt och ryggfena. Skölj och låt torka.

    3. Skala och koka potatis.

    4. Fyllning: Skala och finhacka lök. Hacka dill/gräslök. Blanda alla fyllningsingredienser.

    5. Bred ut strömming med skinnsidan nedåt. Lägg på fyllning. Rulla ihop strömmingen.

    6. Smöra en ugnssäker form och lägg i strömmingarna med skarven nedåt.

    7. Blanda grädde med kaviar och lite salt. Häll detta över ruladerna. Lägg klickar av smör över. Strö över rikligt med ströbröd. Sätt in i ugn tills fin färg i 15-20 minuter.

    8. Finhacka dill (el. gräslök) och strö över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten fungerar som ensamrätt t.ex. med kokt potatis, eller utmärkt på smörgåsbordet. Kan serveras varm eller kall.

Kommentar
Om oss