Torskfilé med ägg och ärter i smörsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Torskfilé med ägg och ärter i smörsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 175 gram

      Bacon
    • 250 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 4 styck

      Ägg
    • 200 gram

      Smör
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Så kokas fisk >
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg i 8 minuter och låt svalna i kallt vatten.

    2. Skala och koka potatis (ca 20 minuter).

    3. Tärna och stek bacon krispigt i torr panna. Lägg att rinna av på hushållspapper.

    4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i torsken och dra kastrullen från värmen. Låt torsken ligga kvar 10-12 minuter.

    5. Skala och finhacka ägg. Smält smör i en stekpanna. Tillsätt ärter, ägg och bacon. Låt allt bli varmt i ett par minuter.

    6. Lägg upp på tallrik tillsammans med fisken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad kumminsej i smörsås
Om oss