Stekt torsk i panna med svamp och cheddarostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt torsk i panna med svamp och cheddarost

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Torskfilé
    • 3 skiva

      Formfranska
    • 250 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 kruka

      Persilja
    • 50 gram

      Cheddarost (lagrad)
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Rensa och skiva svamp. Finhacka persilja. Riv ost. Skär fisken i halvstora bitar.

    3. Krutonger: Skär brödet i stora tärningar. Rosta brödtärningar vackert bruna i torr stekpanna på medelhög värme. Alternativt använd brödrost och skär i tärningar. Lägg åt sidan.

    4. Torrstek svampen tills all vätska försvunnit i pannan. Tillsätt matolja. Stek svampen cirka 5 minuter tills den fått färg. Lägg åt sidan.

    5. Tillsätt matfett och stek fisken i ca 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.

    6. Tillsätt svampen, persilja och riven ost.
      Maten är klar när osten smält. Salta och peppra lätt. Lägg på krutonger.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

JÄMFÖR

Krutonger (rostade brödtärningar)

Krutonger (rostade brödtärningar)

  • 15 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt svamp - grundrecept
Om oss