Krustader med njursauté (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krustader med njursauté (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Krustader
    • 200 gram

      Kalvnjure
    •  

      el. lammnjure
    • 100 gram

      Svamp (färsk)
    •  

      t.ex. kantareller
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 0.50 msk

      Kalvfond (konc)
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 1.50 tsk

      Soja
    •  

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Rensa och skiva svamp (skölj den inte).
      Putsta bort ev. fett från njurarna och skär dem i tärningar. Finhacka persilja.

    2. Stek svampen i smör (matfett) i en panna på medelhög värme i 5-10 minuter. Fuktig svamp steks först torr utan fett. Salta lätt. Ta ur och lägg åt sidan.

    3. Bryn/stek njuren i pannan med lite extra matfett cirka 3 minuter, tills den fått fin färg. Rör om ett par gånger.

    4. Lägg tillbaka svampen och strö över mjöl. Rör om. Tillsätt vatten+fond och grädde. Låt småkoka cirka 3 minuter tills sautén tjocknat. Tillsätt soja. Smaka av med salt+peppar.

    5. Häll upp i krustader. Garnera med persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Sautén kan även smaksättas med lite sherry eller madeira. Lite finhackad fräst lök passar likaså. Servera krustaderna som plockmat eller som tillbehör. Önskas sautén som maträtt, dubbla då ingrediensmängderna och servera med kokt ris till, i stället för krustader.

Kommentar
Om oss