Gammaldags pannbiffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gammaldags pannbiff

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 dl

      Vichyvatten
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Peppar
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 50 gram

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Gul lök
    • 800 gram

      Potatis
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Smör
    • 100 gram

      Inlagd gurka
    •  

      Lingonsylt?
  • Gör så här:
    1. Blanda ströbröd med vichyvatten i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter.

    2. Blanda ner i bunken köttfärs, mjöl, salt och peppar. Rör om ordentligt. Forma biffar.

    3. Skala och koka potatis i lättsalltat vatten.

    4. Skala och skiva lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme och stek löken mjuk och lätt bränd, i cirka 10 minuter. Lägg åt sidan.

    5. Tillsätt mer matfett i pannan och stek biffarna på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Lägg på löken mot slutet så att den blir varm.

    6. Mosa potatisen med en klick smör. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gammaldags späcksmörgås
0 voting
Pannbiff med lök
Om oss