Beaujoulaispäron med vaniljglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Beaujoulaispäron med vaniljglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Päron
    • 4 dl

      Rött vin (Beaujolais)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 bit

      Apelsinskal
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 6 styck

      Svartpeppar (hel)
    • 1 styck

      Kryddnejlika
    • Tillbehör:
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.

    2. Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.

    3. Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.

    4. Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt, ca 15 minuter.

    5. Servera päron med vaniljglass och sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas.

Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ljuvlig vaniljglass
Om oss