Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Älgbiff med enbärssmör och råstekt potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Älgbiff (mörad)
    •  

      el. älgentrecôte
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Aromsmör:
    • 100 gram

      Smör
    • 1 msk

      Enbär
    • 1 msk

      Mynta (färskhackad)
    • 0.50 msk

      Gin
    •  

      Aluminiumfolie
    • Tillbehör:
    • 3 styck

      Lök (t.ex. silverlök)
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Aromsmör: Rumstemperera smöret.
      Krossa enbär och finhacka mynta.
      Blanda smör, enbär, mynta och gin.
      Rulla till stav i folie och lägg i frys.

    2. Förbered: Skala och skiva lök.
      Skala potatisen och tärna smått.
      Skölj i vatten och låt rinna av väl.

    3. Fräs lök i panna på medelvärme, i lite matfett några minuter. Häll på lite vatten och låt puttra tills vattnet kokat bort.

    4. Potatis: Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i ca 10 minuter.

    5. Kött: Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet 3 minuter på var sida. Salta och peppra.
      Låt köttet vila några minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Råstekt potatis i panna
Om oss