Vild Rydberg med enbärssenapBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vild Rydberg med enbärssenap

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Älgbiff (mörad)
    •  

      el. annat viltkött
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 100 gram

      Senap (skånsk)
    • 50 gram

      Senap (fransk osötad)
    • 3 msk

      Enbär
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 2 styck

      Gul lök
    • 100 gram

      Matfett (smör)
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala potatis och tärna smått. Skölj i vatten och låt rinna av väl. Skala och grovhacka lök. Hacka persilja. Krossa enbär och blanda med senap. Skär viltköttet i kuber.

    2. Fräs lök i panna på medelvärme, i rikligt med matfett/smör. Salta. Håll den varm.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen ljusbrun och lätt knaprig i ca 10 minuter. Rör om. Håll den varm.

    4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek köttet hastigt några minuter. Rör om.

    5. Lägg upp på fat. Strö persilja över och servera med enbärssenap.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en vild variant av den klassiska Biff Rydberg, som tillagas av oxfilé.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kyckling Rydberg

Kyckling Rydberg

20 minEnkelt

0 voting
Enbärssenap (tillbehör)
Om oss