Salladswrap med lammfärswokBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Salladswrap med lammfärswok

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammfärs
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 tsk

      Chilipulver
    • 2 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 1 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 3 styck

      Salladslök
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Lime
    •  

      Jordnötsolja
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 huvud

      Isbergssallat
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt  anvisning på förpackning.

    2. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla lite matolja i pannan.

    3. Tillsätt färs, vitlök, chilipulver, koriander och spiskummin. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. och rör om. Stek 3-5 minuter till fin brun färg.

    4. Ansa och skiva salladslök tunt. Tillsätt löken och fond+vatten i pannan. Låt koka tills all vätska kokats bort.

    5. Servera med sallad. Pressa limesaft över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Om oss