CowboygrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cowboygryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 300 gram

      Rökt fläsk
    • 400 gram

      Kidneybönor burk (skölda)
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 3 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2 tsk

      Chilipulver
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Persilja till garnering
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 8 skiva

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar. Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.

    2. Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.

    3. Tillsätt köttfärs och eventuellt lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.

    4. Tillsätt bönor och krossade tomater. Tillsätt paprika, jalapeno och socker. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.

    5. Lägg upp och strö hackad persilja över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kommentar
Om oss