Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé (färsk)

4,0 

skivor

Forellrom

4,0 

msk

Smör

100,0 

gram

Kalvfond (konc)

1,0 

msk

Pepparrot (nyriven)

4,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 158 gram)

Ingredienser

Laxfilé (färsk) 4,0 skivor  

Forellrom 4,0 msk  

Smör 100,0 gram  

Kalvfond (konc) 1,0 msk  

Pepparrot (nyriven) 4,0 msk  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in tallrikar i 15 minuter.

  2. Lägg laxskivorna mellan plastfolie och banka (lätt) ut dem med knuten näve eller med baksidan av en kastrull.
    Riv pepparrot.

  3. Häll fond i stekpanna på medelvärme och vispa ner smör klickvis.

  4. Ta ut tallrikarna och häll på smörsåsen.
    Lägg en skiva lax på varje tallrik.
    Garnera med forellrom och pepparrot.

Kockens kommentar

Det kan vara effektfullt att anrätta laxen vid bordet. Den färska laxen skiftar färg, blir kokt av de varma tallrikarna och den varma såsen. Kan serveras utan pepparrot.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Ljummen lax med forellrom (förrätt)

Annonser