Ljummen lax med forellrom (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ljummen lax med forellrom (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Laxfilé (färsk)
    • 4 msk

      Forellrom
    • 100 gram

      Smör
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 4 msk

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in tallrikar i 15 minuter.

    2. Lägg laxskivorna mellan plastfolie och banka (lätt) ut dem med knuten näve eller med baksidan av en kastrull.
      Riv pepparrot.

    3. Häll fond i stekpanna på medelvärme och vispa ner smör klickvis.

    4. Ta ut tallrikarna och häll på smörsåsen.
      Lägg en skiva lax på varje tallrik.
      Garnera med forellrom och pepparrot.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fiskrätter kan vara kryddheta, eller tydligt kryddiga utan att i övrigt ha specifik smak eller smakrikedom. Kryddhetta i munnen åstadskoms av chili, pepparrot, kryddpeppar etc. Receptet Grillad thailax i folie är ett exempel på kryddhetta.   LÄS MER
Kockens tips!

Det kan vara effektfullt att anrätta laxen vid bordet. Den färska laxen skiftar färg, blir kokt av de varma tallrikarna och den varma såsen. Kan serveras utan pepparrot.

Kommentar
Om oss