Klassisk köttsoppa (köttgryta)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk köttsoppa (köttgryta)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fransyska (el. rostbiff)
    • 3 dl

      Consommé (burk)
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 1 styck

      Oxbuljongtärning
    • 2 styck

      Morot
    • 100 gram

      Rotselleri
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Purjolök
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Häll consommé och vatten i en kastrull.
      Smula ner buljongtärning och rör om.
      Skär köttet i tärningar och tillsätt.
      Låt småkoka under lock i cirka 1 timme.

    2. Ansa och skär morot, rotselleri och palster­nacka i mindre bitar. Tillsätt dessa.
      Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.

    3. Ansa purjolök och skär bort blasten.
      Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan.
      Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.

    4. Smaka av med salt och peppar.
      Finhacka persilja och strö över.
      Servera gärna ett gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Consommén på burk skall vara koncentrerad, dvs spädas med lika mycket vatten. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Salta bitens köttsoppa
Om oss