30 min
5 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
4 styck
Vildandbröst (rökt)700 gram
PotatisMatfett till stekning
Salt & peppar
200 gram
GrönsalladRökning i rökugn (3 dygn)
Lägg flådd och urtagen and utan vingar och ben i saltlag i 3 dygn.
Mognadstorka fågeln i ugn tills ytan är torr. Rök fågeln i cirka 2 timmar till innertemperatur 56ºC, för bästa resultat. Längre tid ger hög röksmak och torrare fågel.
KOCK: SaxhytteSaxhytte
Uppdragsgivare:www.naturupplevelsermedkvalitet.sewww.naturupplevelsermedkvalitet.se
Rökt vildand är svårt att finna i handeln. Menyse fick färdigrökta från Saxhytte Gård. Saxhytte Gård ligger intill Grythyttan i Bergsslagen, Sverige. De arrangerar kurser med naturupplevelser, jakt, hundkurser, fiske m.m.