Pannbiff med lökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pannbiff med lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Blandfärs
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 tsk

      Salt
    • 2 krm

      Peppar
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 st stor

      Gul lök
    • 800 gram

      Potatis
    • 4 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Blanda halva mängden vattnet med ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond och ytterligare vatten till lagom konsistens. Blanda väl. Forma portionsbiffar.

    2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.

    3. Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd ev. med vätska för att inte koka torrt.

    4. Stek i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta. Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Det går också bra att eftersteka biffarna i ugn på 180°C i cirka 10 minuter. Detta är klassisk husmanskost. "Klassikerna" brukar dock vilja ha löken mer bränd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gammaldags pannbiff
Om oss