Ångbåtsbiff med lökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångbåtsbiff med lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Ryggbiff (1,5 cm)
    • 5 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Saltgurka (inlagd)
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    2. Lök: Skala och skiva lök, dela på ringarna.
      Bryn löken i rikligt med matfett på medel­hög värme i cirka 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.

      Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort vätskan. Smaka av med salt.

    3. Kött: Stek biff i matfett cirka 2 minuter på var sida i stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra.

    4. Servera med potatis, rikligt med lök och inlagd gurka. Gärna också med en fräsch sallad till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt på den heta ångbåtspannan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pannbiff med lök
0 voting
Biff med lök

Biff med lök

25 minEnkelt

Om oss