Grillad rödspätta i folieBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad rödspätta i folie

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rödspätta (filé)
    • 1.50 styck

      Lime
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 styck

      Tomater
    • 100 gram

      Sockerärter
    • 1 msk

      Senapsfrö
    • 4 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Aluminiumfolie
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och grönsaker ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererade.

    2. Dela fisken i bitar och lägg portions­vis på aluminiumfolie. Skiva lime, purjo, tomater, släpärter och lägg det på fisken. Krydda med senapfrö, salt och peppar. Tillsätt en klick smör. Vik ihop.

    3. Tvätta potatisen. Skär i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Salta lätt.

    4. Grilla potatis ca 5 min på var sida. Grilla fisken på direkt/hög värme i 5-8 minuter. Stäng locket. Utan lock tar lite längre tid.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet går bra att laga med annan vitfisk. Tjockare fiskbitar tar längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer för då blir den torr.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad örtpotatis i folie
0 voting
Grillad thailax i folie
Om oss