Grillat fruktspett (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillat fruktspett (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal spett

    • 12 styck

      Jordgubbar (färska)
    • 1 styck

      Äpple
    • 1 styck

      Banan
    • 200 gram

      Melon
    • 8 styck

      Vindruvor
    •  

      eller
    •  

      annan frukt
    • 1 msk

      Florsocker
    •  

      Grillspett av trä
    • Tillbehör:
    •  

      Glass?
    •  

      Sorbet?
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg träspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.

    2. Skala banan och melon. Skär frukten dem i lagom stora bitar. Trä frukten på spett.

    3. Grilla på svag värme. Grilla cirka 3 minuter på vardera sidan tills de fått lite färg.

    4. Lägg spetten på tallrik och strö florsocker över de färdiga spetten.

    5. Servera eventuellt med glass eller sorbet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALERNATIV

Grillad melon & ananas (efterrätt)

Grillad melon & ananas (efterrätt)

  • 5 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Hit räknas lätta, kalorifattiga efterrätter som är lätt syrliga och med begränsad sötma. Vanligtvis handlar det om rena fruktefterrätter. Syrligheten passar ofta väl efter kraftfullare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

En enkel efterrätt att grilla då glöden håller på att falna (slockna).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fruktspett (efterrätt)
0 voting
Grillat fruktspett

Grillat fruktspett

10 minEnkelt

Om oss