Grillade ankbröst med hot sweet sour sauceBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade ankbröst med hot sweet sour sauce

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 filé

      Ankbröst (med skinn)
    •  

      Oregano (torkad)
    •  

      Kanel (mald)
    •  

      Peppar
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 2 st stor

      Bakpotatis
    • 2 dl

      Het sötsur sås
    •  

      Sallatsblad
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut ankbrösten ur kylen.
      Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
      Krydda med oregano, peppar och kanel.
      Förbered sallad och skiva potatis.
       
    2. Grilla ankbröst på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm).

      Grilltid cirka 10 min på fettsidan och sedan ca 5 min på köttsidan till fin färg. Detta vid grillning under lock, annars längre tid.
      Skär ett litet snitt mitt i köttet, som då bör vara rosarött. Salta.

      Låt köttet vila i 10 min före servering. 
       
    3. Potatis: Grilla under tiden skivad potatis cirka 5 min på vardera sidan till fin färg.
       
    4. Skär upp köttet i skivor och servera potatis, sallad och en stark sötsur sås till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kockens tips!

Ankbröst kan med fördel även stekas i stekpanna. Stek 10-15 min på fettsidan och 5-10 min på köttsidan. Snitta köttet i mitten för att kontrollera att köttet blivit rosarött. Salta och låt köttet sedan vila i 10 min.

Kommentar
Liknande recept
Om oss