Grillade lammfärsspettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade lammfärsspett

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Lammfärs
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 3 msk

      Indian curry pasta
    •  

      el. annan smaksättare
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matolja
    •  

      Grillspett av trä
    •  

      Ger 2 spett/portion
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).

      Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 tim, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).

    2. Blanda färs med ägg (för att de skall hålla ihop bättre), kryddor och curry pasta (eller annan smaksättare enligt eget val).
      Ställ helst kallt 30 min i kylskåp.

    3. Forma korvar i handen (cirka 50 gram st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.

    4. Grilla 3-5 min på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera t.ex. med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillat lammfärsspett
0 voting
Oliv- och lammfärsspett
Om oss