Grillade skivade rotfrukterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade skivade rotfrukter

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Rotfrukter
    •  

      t.ex.
    •  

      Morot
    •  

      Jordärtskocka
    •  

      Palsternacka
    •  

      Rotselleri
    •  

      Rödbetor
    •  

      Matolja (neutral, ej oliv)
    •  

      Salt (havssalt)
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
       
    2. Ansa och skiva rotfrukterna.
      Penslalätt med neutral matolja.
       
    3. Lägg på grillen 1/2-10 min på var sida, beroende på skivornas tjocklek och slag av rotfrukt, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
       
    4. Ta av från grillen och salta/krydda lätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Grillad skivad bakpotatis

Grillad skivad bakpotatis

  • 15 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

I stort sett kan alla rotfrukter grillas skivade. Vi rekommenderar skivat för att det går snabbt och enkelt att grilla. Hela eller större bitar kan grillas, men bör då av tidsskäl förkokas innan. Potatis = separat recept.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad skivad bakpotatis
Om oss