Grillad marinerad lammsteksskivaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad marinerad lammsteksskiva

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 10 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Lammstek (1,5 cm skiva)
    • 2 dl

      Barbercuesås
    • Tillbehör:
    •  

      Sallad till maten?
    •  

      Rotfrukter till maten?
    •  

      Potatis till maten?
  • Gör så här:
    1. Marinera: Lägg köttet med barbecuesås i plastpåse över natt i kylskåp.

    2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
      Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.

    3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad e.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.

      Klipp av senan, som går runt köttet, på två ställen, så böjer sig inte köttet.

    4. Grilla 5-10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten. Låt köttet vila cirka 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grillad majs

Grillad majs

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga, magra lammrätter är ovanligt. Sötma kan förekomma i sås eller tillbehör, men är sällan dominanta. Någon form av söt gelé brukar serveras till lamm och mintgelé är klassiskt.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad marinerad flintastek
0 voting
Marinerade rödbetor
Om oss