Grillad marinerad lammsteksskiva

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad marinerad lammsteksskiva

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek (1,5 cm skiva)

4,0 

styck

Barbercuesås

2,0 

dl

 

Tillbehör:

 

Sallad till maten?

 

 

Rotfrukter till maten?

 

 

Potatis till maten?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Etnico Red Blend

Smakrikt rött vin

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 140 gram)

Ingredienser

Lammstek (1,5 cm skiva) 4,0 styck  

Barbercuesås 2,0 dl  

 

Tillbehör:

Sallad till maten?  

Rotfrukter till maten?  

Potatis till maten?  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min + 10 tim )

  1. Marinera: Lägg köttet med barbecuesås i plastpåse över natt i kylskåp.

  2. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
    Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat.

  3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad e.d. Ta fram tallrikar, bestick m.m.

    Klipp av senan, som går runt köttet, på två ställen, så böjer sig inte köttet.

  4. Grilla 5-10 minuter på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten. Låt köttet vila cirka 5 minuter.

PASSAR TILL

Grillade grönsaker

Grillad majs

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad sötpotatis

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Grillad marinerad lammsteksskiva

Annonser