Tatsoi

Tatsoiskott

(asiatisk kål, tatsoikål)

Latin: Brassica rapa var. rosularis

Engelsk översättning tatsoi chard

Fransk översättning bette à navet d'Auvergne

Tysk översättning Tatsoischosse

Tatsoi är en kålväxt, en variant av pac choi inom släkte korsblommiga växter. Den härstammar från Kina, men går utmärkt att odla även i Sverige, då den tål en del frost. Örten ger massor av mörkgröna glänsande och skedformade blad, samlade i en kompakt rosett. Stjälkarna är vita, smala och saftiga.

Tatsoiskott är vitaminrika och spröda. Smaken är ganska mild och konsistensen lätt krispig. Passar i sallader, men kan också fräsas lätt i matfett, varvid en något starkare smak framträder. 

Förvaras kallt, +2-4°, gärna i plastpåse.
Tatsoi har kort hållbarhet.

Läs mer

Grön Gastronomi

Annonser