Rimmad fläsksida med lök glacéBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rimmad fläsksida med lök glacé

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.20 kilo

      Rimmad fläsksida (bit)
    • 12 styck

      Steklök/smålök
    • 1 msk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Sallad till maten?
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150°C.

    2. Skär gärna ett rutmönster i svålen. Lägg fläsksidan på ugnsgaller med plåt under. Häll vatten på plåten. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar. Ös steken med lite vatten/sky då och då. Ta ut köttet och låt den vila i 15 minuter.

    3. Skala och koka löken i 15 minuter. Lägg löken i en ugnssäker form och sätt in i ugnen cirka 1,5 timme (halva köttiden).

    4. När 20 min återstår av stektiden: Häll på en topp socker på varje lök.

    5. Skala och tärna potatis. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen 5-10 minuter tills knaprigt (inte för mkt i pannan samtidigt).

    6. Förbered eventuell sallad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläskkött är ganska ofta salt i sig t.ex. kassler eller rimmat fläsk, eller så saltas köttet rikligt vid tillagning. Klassisk salt rätt är stekt fläsk med löksås. Grillade rätter är ofta salta och fet, kraftfull mat kräv  LÄS MER
Kockens tips!

Köttandelen är cirka 40% i en fläsksida. Resten är svål och fett. Köttdelen är ganska magert kött, men hel flsksida med svål är mycket kalorikt. Den kalorimedvetne undviker alltså att äta svål och fett, medan den Gi-troende kan frossa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smålök glacé

Smålök glacé

1 h 30 minEnkelt

Om oss