Enkel bärsås (efterrättssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel bärsås (efterrättssås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 6 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser

    •  

      Frysta bär
    •  

      eller
    •  

      Färska bär
    •  

      Socker?
    •  

      Vatten
    •  

      Rom?
  • Gör så här:
    1. Tag lämplig mängd av valfri bärsort. Fryst eller färsk.

    2. Mixa bären i matberedare, eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten, så att såsen blir lagom tjockflytande.

      För "vuxensmak" späd t.ex. med rom, eller konjak i stället för vatten.

    3. Smaka av med socker om bären är färska. Djufrysta bär är i allmänhet redan tillräckligt sötade. 

    4. Serveras ljummen eller kyld till efterrätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Jappsås (efterrättssås)
0 voting
Kolasås (efterrättssås)
Om oss