Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Stora portioner

    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 0.50 liter

      Chokladglass
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • Sås:
    • 250 gram

      Mörk blockchoklad
    • 25 gram

      Smör
    • 3 msk

      Sirap (ljus)
    • 2 msk

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Grovhacka hasselnötter.

    2. Vispa grädde med socker.

    3. Smält choklad i vattenbad (se nedan). Tillse att inget vatten kommer i chokladen.

    4. Rör ner smör, sirap och mjölk.

    5. Lägg upp glass och vispgrädde. Häll nötter och varm chokladsås över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. 

Kommentar
Liknande recept
Om oss