Krämig vaniljsås (efterrättssås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krämig vaniljsås (efterrättssås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal dl

    • 3 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 styck

      Vaniljstång
  • Gör så här:
    1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur innanmätet (fröna) med en tesked.

    2. Häll grädde i en kastrull och tillsätt vaniljfröna och stång. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme ca 15 minuter.

    3. Vispa upp gulor med socker i en skål. Vispa vispgrädden pösig och fast.

    4. Ta ur vaniljstången ur kastrullen (sila ev.).
      Häll den varma grädden i skålen och blanda den med äggulorna. Rör ned vispgrädden.

    5. Serveras ljummen eller kyld till efterrätt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Jappsås (efterrättssås)
0 voting
Krämig jordgubbslemonad
Om oss