Rokotopeppar

Rokotopeppar

(locoto, manzano, peron)

Latin: Capsicum pubescens

Rokotopeppar är saftig som paprika och starka som havanapeppar, vanligen 30.000-50.000 scovillegrader. Växten har vackra lilafärgade blad och de mogna frukterna är gula, oranga eller röda. De är lätt igenkänliga med sina svarta frön. Odling är vanligast i Mexiko och i Andernas bergsområde (Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru), då de tål kyligare klimat.

Varning för det förvillande lika korallbäret, som återfinns i blomsterhandeln och som är giftigt. De säljs tyvärr ofta felaktigt som prydnadschilipeppar.

Rokotopeppar används i salsor, skaldjursrätter, såser, stuvningar, ägg-, kött- och fiskrätter mm.

Förvaras svalt, ca +10°. 
Chilipeppar är känslig för stötar, uttorkning och kyla.

Läs mer

Chilepepparföreningen

Annonser