Italienskt påsklammBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Italienskt påsklamm

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 kilo

      Lammstek (benfri)
    • 3 styck

      Ägg
    • 6 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Morot (stor)
    • 1 styck

      Squash
    • 100 gram

      Babyspenat (färsk)
    •  

      Hushållssnöre
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.

      Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar.
       
    2. Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC.
      Skär upp köttet till ett platt stycke.
      Skär upp i mitten utan att skära igenom.
      Lägg upp köttet och platta till det något.

      Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg.
      Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre.
      Salta och peppra rikligt utvändigt.
       
    3. Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
       
    4. Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till inner­temperatur 63ºC.

      Ös steken med vatten/shy några gånger.
      Låt vila 20-30 min före uppskärning.
       
    5. Tillaga tillbehör.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLBEHÖRSFÖRSLAG

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

  • 45 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt är svår att göra om inte steken är tillräckligt stor (2kg+). Samtidigt räcker 2 kg till cirka 10 portioner. Räkna med 200 gram råkött (=150 gram tillagat) eller mer per portion vid festligare tillfällen. Överblivet kött är utmärkt restmat kall eller varm.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italienska bröd
0 voting
Italienskt mos (tillbehör)
Om oss