Kryddmarinerad lammstekBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddmarinerad lammstek

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min( + 7 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lammstek (benfri)
    • Marinad:
    • 2 styck

      Citron
    • 4 kvist

      Timjan (färsk)
    • 2 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 3 kvist

      Koriander (färsk)
    • 1 krm

      Kanel (mald)
    • 0.50 msk

      Kardemumma (mald)
    • 0.50 msk

      Kryddnejlika
    • 0.50 msk

      Rosmarin (torkad)
    • 3 dl

      Yoghurt (naturell)
  • Gör så här:
    1. Pressa saften ur citronerna i en plastpåse (helst förslutningsbar). Tillsätt timjan och lägg i steken. Marinera i 2 timmar. Vänd runt steken några gånger.

    2. Ansa och finhacka chili, vitlök, koriander.
      Rosta (stek i torr panna utan fett) hacket med övriga kryddor tills det börjar ryka.
      Häll på yoghurt, ta av från plattan, blanda.
      Tillsätt mixet till köttmarinaden. Marinera ytterligare 5 timmar (helst över natten).

    3. Sätt ugnen på 210°C.

    4. Lägg steken på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen. Låt stå i 20 minuter.

    5. Sätt ner värmen till 150°C. Låt stå ytterligare ca 30 min till innertemperatur 63ºC (60-65ºC).

    6. Ta ut köttet och låt det vila inpackad i aluminiumfolie cirka 20 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Tillbehörsförslag

Olivpotatismos

Olivpotatismos

  • 25 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Salladskål med ärter

Salladskål med ärter

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är ofta kryddiga, gärna på klassiskt vis med vitlök och rosmarin. Lammrätter kan också vara kryddiga tack vare en kryddig marinad.  LÄS MER
Kockens tips!

Kött som ugnslagas tappar 15-35%% av sin vikt beroende på stektid. Räkna med 185 gram råkött per portion rosastekt kött. Ger 140 gram färdiglagat.

Kommentar
Om oss