Fläsksiljejärpar med gräddsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläsksiljejärpar med gräddsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Blandfärs
    • 4 msk

      Ströbröd
    • 1.50 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Gul lök (hackad)
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Steksky
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Karotter
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Förbered: Blanda ströbröd med mjölk.
      Låt svälla i 10 minuter. Hacka persilja.
      Skala och hacka lök. Skala karotter.

    2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    3. Färs: Blanda färs, salt, peppar, lök, persilja och ägg. Blanda ordentligt.
      Forma "korvar" med fuktade händer. 

    4. Stek: Hetta upp mafett i panna på medelhög värme. Bryn ruladerna runt om.

    5. Sås: Tillsätt vatten, fond och grädde. Efterstek under lock på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    6. Tillbehör: Koka karotterna 5-10 minuter.
      Mosa potatis med lite mjölk, salt, peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

"Riktiga" järpar lagas egentligen på kalvfärs. Detta är en billigare variant, men väl så god.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Enkel gräddsås

Enkel gräddsås

8 minEnkelt

0 voting
Gräddsås med chilismak
Om oss