Gräddvåfflor

Gräddvåfflor

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal våfflor

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Vatten
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 krm

      Salt
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Sylt
    • 1 msk

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.

    2. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och vänd ner den försiktigt i smeten. 

    3. Hetta upp våffeljärnet på medelhög värme.
      Pensla laggen med matfett.

    4. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.

    5. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Pudra eventuellt våfflorna med lite florsocker. Servera våfflorna med grädde och sylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Gräddvåfflor är våfflor med grädde i smeten. Det tar lite längre tid att grädda en gräddvåffla än andra våfflor. Räknad med 5 min eller mer per våffla. Unvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gräddvåffla med apelsin
Om oss