Våfflor med jästBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Våfflor med jäst

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min( + 40 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal våfflor

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 4 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 10 gram

      Jäst (färsk)
    •  

      Smör till gräddning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Sylt
  • Gör så här:
    1. Värm mjölken till 37ºC. (fingervarm).

    2. Rör ut jästen med hälften av mjölken. Rör ned mjölet till jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 minuter.

    3. Smält fett och låt det svalna. Rör ner det avsvalnade smöret. 

    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett.

    5. Häll på knappt 1 dl smet. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

    6. Vispa under tiden grädde. Servera våfflorna med grädde och sylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas. Räkna med att varje våffla tar ca 3 min att grädda.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

0 voting
Våfflor Italia

Våfflor Italia

1 h 10 minMedel

Om oss