Kalkonschnitzel med löksåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkonschnitzel med löksås

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalkonfilé
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • Sås:
    • 2 st stor

      Rödlök
    • 1 msk

      Svartpeppar (hel)
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 0.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 5 msk

      Smör (kallt)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Skär kalkonfiléerna i tunna skivor, banka ut dem. Vänd dem i mjöl på en tallrik. Krossa pepparn.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Löksås: Fräs löken mjuk i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vinäger, vatten, fond och peppar. Koka ner till halva volymen.

    4. Vispa kraftigt (så att den inte skär sig) ner kallt smör klickvis i såspannan. Vispa ner lite sky från kalkonpannan när kakonen stekt färdigt. Smaka av med salt.

    5. Kalkon: Hetta upp (grill-)panna utan matfett och stek filéerna i 30 sekunder på var sida. Tillsätt matfett och stek 1 minut till på var sida.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kockens tips!

Överstek inte kalkonen, för då blir den torr. Lättstekt kalkonschnitzel kan smakmässigt vara svårt att skilja från kalvschnitzel.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Löksås Petrus

Löksås Petrus

8 minEnkelt

0 voting
Stekt fläsk med löksås
Om oss